Kromsnavels

Soorten kromsnavels - Papegaaien

blauwgele met groenvleugel ara

Ara's

Ara is een geslacht van vogels uit de familie van Psittacidae en telt 8 soorten. Er zijn daarnaast negen soorten papegaaien waarvan de Nederlandstalige naam ook "ara" is, maar die in andere geslachten worden ondergebracht.


MEER INFO   

De kleine ara nobilis

Dwerg ara's

De dwergara's waren ingedeeld bij het genus Ara waar ook de grote ara's bij zijn ingedeeld. Maar sinds enkele jaren is er de nodige discussie geweest. Deze ging tussen biologen over het feit dat sommige vonden dat de meeste soorten dwergara's dichterbij de aratinga's zouden staan.

MEER INFO  

Kaketoe's

De kaketoes vormen een familie van 22 soorten. Samen met de families Psittacidae en de Strigopidae vormen zij de orde van papegaaiachtigen. De naam "kaketoe" is gebaseerd op het Maleise woord "kakaktua", wat "oudere zus" betekent. In dat Maleis is het woord ook "nijptang" gaan betekenen.
MEER INFO  

Edelpapegaaien

De edelpapegaai is een opmerkelijke soort omdat het mannetje en het vrouwtje verschillend gekleurd zijn, dit in tegenstelling tot de meeste an-dere papegaaiensoorten. Het verschil in het verenkleed is zo groot dat het mannetje en vrouwtje lange tijd wer-den aangezien voor twee verschil-lende soorten.
MEER INFO 

Grijze roodstaarten

De grijze roodstaartpapegaai is een papegaaiachtige uit de familie pape-gaaien van Afrika en de Nieuwe We-reld. De wetenschappelijke naam van de soort werd 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. De vogel komt voor in Midden-Afrika en wordt veel als huisdier gehouden.

MEER INFO  

Amazone papegaaien

Amazonepapegaaien vormen een geslacht van papegaaiachtigen uit de familie papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld. De vogels zijn mid-delgroot, overwegend groen ge-kleurd met vaak enkele blauwe en gele kleuraccenten op de kop en een korte staart.

MEER INFO  

Poicephalus

Poicephalus is een geslacht van vogels uit de familie Psittacidae. Ze komen voor in het Afrotropisch gebied. Ze zijn de kleinste rakkertjes die zich echt papegaai mogen noemen, het zijn dus geen parkieten.


  
MEER INFO  

Overige soorten

Er zijn nog zoveel andere soorten papegaaiachtige en parkieten, dat het onmogelijk wordt hier uitbegreid over te vertellen. Natuurlijk zullen we de meest gekende soorten aan bod laten komen en jullie hierover zoveel mogelijk informatie geven.

Kromsnavels
a division of Snoob
Hazenpad 5
2330 Merksplas
BE0692745294 
Tel +32 477 55 3636